IESBA a lansat eCode
The International Ethics Standards Board for Accountants (IESBA) a lansat eCode - un instrument web care oferă un cod internațional de etică pentru contabilii profesioniști (inclusiv standardele internaționale de independență) pe o platformă digitală. În plus față de caracteristicile și funcționalitățile "asemănătoare aplicațiilor", această nouă platformă demonstrează mai bine arhitectura și scalabilitatea codului.

eCode reprezintă rezultatul unei inițiative strategice de stimulare a tehnologiilor moderne, inclusiv a accesului mobil, pentru a face ca întregul conținut al codului să fie cât mai accesibil și mai vizibil și cât mai ușor de utilizat. Pe lângă căutarea și navigarea îmbunătățite, eCode include linkuri către resurse care nu provin de la autorități, care furnizează informații contextuale sau explică rațiunea pentru anumite dispoziții din Cod.

Dezvoltarea eCode a beneficiat de sprijinul operațional al Federației Internaționale a Contabililor (IFAC), precum și de sprijinul personalului din cadrul Comitetului de raportare externă din Noua Zeelandă. IESBA își va continua colaborarea cu acești parteneri, pe măsură ce se lansează într-o a doua fază a acestei inițiative pentru a explora caracteristici suplimentare, precum și modalități de a transfera platforma celor ce adoptă Codul.

eCode este disponibil gratuit la www.IESBAeCode.org  IESBA așteaptă cu interes feedbackul din partea tuturor părților interesate. În special, sunt solicitate opinii privind caracteristicile de utilizare, adoptarea la nivel național a platformei eCode și domenii de îmbunătățire ulterioară de către firme, reglementatori naționali, organisme de supraveghere a auditului, organizații profesionale de contabilitate, investitori și mediul academic. Puteți transmite sugestiile dumneavoastră prin e-mail la IESBAeCode@ethicsboard.org

Aflați mai multe despre Cod, inclusiv cele cinci principii fundamentale: integritate, obiectivitate, competența profesională, confidențialitate și comportamentul profesional pe site-ul internet al IESBA.

Click aici pentru a accesa videoclipul tutorial despre caracteristicile eCode-ului.


Camera Auditorilor Financiari din România
27.06.2019