ANUNT IMPORTANT PENTRU PROBA GRILA
C O M U N I C A T
Privind anuntul aparut in mediul online referitor la subiectele grila din cadrul examenului de competenta profesionala

In mediul online a aparut din partea Rentrop&Straton Digital un anunt referitor la proba grila a examenului de competenta si un CD cu posibile subiecte de examen si rezolvarile acestor subiecte.

        Mentionam ca acest anunt nu are nicio legatura cu Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), singura autoritate competenta sa organizeze, coordoneze si autorizeze, desfasurarea activitatii de audit financiar in Romania. Este evident faptul ca singurul scop al acestui anunt este acela de a castiga bani cu orice pret, inclusiv cu incalcarea legii.

Camera Auditorilor Financiari din Romania nu a elaborat astfel de subiecte grila pentru stagiarii care se afla in perioada legala de sustinerea examenului de competenta si nici nu a emis alte anunturi decat cele postate pe site-ul oficial al Camerei: www.cafr.ro.

Va informam ca acest anunt contine si erori, cum ar fi informatiile referitoare la domeniile din care se selecteaza subiectele pentru proba grila a examenului. 

Reamintim ca potrivit Art. 6, alin. (2) din Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 19/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a examenului de competenta profesionala, “Examenul va consta în susţinerea de probe scrise, din domeniile prevăzute la art.34 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.433/2011, după cum urmează:
a) prima probă constă în verificarea cunoştinţelor teoretice prin susţinerea unei probe scrise, la materiile prevăzute la art.34 de la literele a) la j), din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.433/2011.
b) a doua probă constă în susţinerea unui test-grilă ce cuprinde 120 de întrebări din materiile prevăzute la art.34 de la litera k), din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.433/2011
c) a treia probă constă în rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunoştinţelor teoretice ale candidaţilor, din materiile prevăzute la art.34 de la literele a) la j), din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.433/2011.”

Totodata, potrivit Art. 6, alin. (3) din Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 19/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a examenului de competenta profesionala, “Subiectele pentru examenul de competenţă profesională sunt stabilite de comisia de elaborare a subiectelor, desemnată de către Consiliul Camerei.” 

Pentru orice detalii referitoare la examenul de competenta profesionala va rugam sa va adresati Departamentului de admitere, pregatire continua si stagiari din cadrul Camerei Auditorilor Financiari din Romania.

Prof.univ.dr. Horia Neamtu,
Presedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania