Echivalarea testului de acces la stagiu pentru persoanele din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, care au calificarea de auditor public extern
Potrivit Protocolului de colaborare incheiat intre Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) si Curtea de Conturi a Romaniei (CCR) in data de 04.03.2014, Camera poate excepta de la testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar contabil, pentru accesul la stagiu, persoanele din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, care au calificarea de auditor public extern.

Pentru exceptarea de la testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar contabil, pentru accesul la stagiu, persoanele din cadrul CCR, care au calificarea de auditor public extern, vor depune la Departamentul de admitere, pregătire continuă şi stagiari un dosar care va conţine urmatoarele documente:

a. cerere de exceptare de  la testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar contabil, pentru accesul la stagiu – click aici;
b. diploma/certificat/adeverinta care atestă calitatea de auditor public extern, original/copie legalizata, cu precizarea urmatoarelor elemente:
tematica examenului/concursului in urma caruia a dobandit calitatea de auditor public extern;
data la care a dobandit calitatea de auditor public extern;
faptul ca nu a suferit nicio sancțiune disciplinară acordată de CCR și rămasă definitivă.
c. carte de muncă şi adeverinţă, acolo unde este cazul, care să ateste experienţa de minim 4 ani în domeniul financiar-contabil, copie;
d. certificat de cazier judiciar în perioada de valabilitate, original;
e. cartea de identitate/buletinul de identitate, copie;
f. documentul care atestă achitarea taxei de analiza a dosarului de echivalare si inscriere la stagiu, copie.

Taxa de analiza a dosarului si inscrierea la stagiu este de 500 lei.
Taxa se poate achita prin bancă (Banca: BCR Sucursala Libertăţii; IBAN: RO09 RNCB 0069 0076 6442 0001; Cod fiscal: 12 13 70 45; Banca: ING; IBAN: RO84 INGB 0001 0081 8692 8910) sau la casieria de la sediul Camerei, in momentul depunerii dosarului pentru echivlarea testului de acces la stagiu.
În caz de respingere a dosarului de echivalare a testului de acces la stagiu, se va restitui 75% din suma achitată. 

Persoanele a căror cerere a fost aprobata ca urmare a deciziei Biroului Permanent se vor regăsi pe lista publicata pe site-ul Camerei și se vor putea înscrie la stagiu, în intervalul aprilie-mai 2014.