A apărut lucrarea „Ghid privind unele reglementări ale profesiei de audit” ediţia a V-a revizuită şi completată


Camera Auditorilor Financiari din România pune la dispoziţia auditorilor financiari ediţia a V-a, revizuită şi completată, a „Ghidului privind unele reglementări ale profesiei de auditor”. Această publicaţie reprezintă un sprijin activ în exercitarea profesiei, cuprinzând reglementări actualizate şi îmbunătăţite, aplicabile în domeniul auditului financiar.

Profesia de auditor financiar este marcată de adoptarea, de către Parlamentul European, la data de 16 aprilie 2014, a Directivei 2014/56/UE, care modifică Directiva 2006/43/CE privind auditul legal al conturilor anuale şi al conturilor consolidate şi a Regulamentului privind cerinţele specifice referitoare la auditul statutar al entităţilor de interes public, ambele publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 158 din 27 mai 2014, reglementări prin care, la nivel european, s-a dorit realizarea unei reforme a activităţii de audit financiar. 

Aceste două reglementări sunt cuprinse în primul capitol al Ghidului, respectiv „Reglementări generale”, în cel de-al doilea capitol, „Reglementări specifice asigurării calităţii activităţii de audit financiar şi a altor activităţi desfăşurate de auditorii financiari” fiind incluse normele şi procedurile de revizuire a calităţii activităţii, care au fost actualizate şi îmbunătăţite în anul 2013. 

Având în vedere că, de la apariţia ediţiei a IV-a a Ghidului, au apărut unele schimbări cu privire la politicile Camerei atât în materie de cotizaţii şi tarife, cât şi în materie de pregătire profesională, s-a hotărât includerea în Ghid a capitolului III, „Reglementări specifice altor domenii de activitate din cadrul CAFR”.

Prin această lucrare, se asigură profesioniştilor în audit financiar racordarea la cerinţele perioadei actuale, pentru a răspunde cu exigenţă profesională şi misiuni de calitate, în scopul îmbunătăţirii climatului de afaceri, întăririi încrederii în mecanismele pieţei, atât de necesară pentru revitalizarea şi relansarea economiei.

 

Ghidul poate fi procurat de la sediul CAFR sau poate fi comandat pe e-mail la adresa cafr@cafr.ro, ori la numărul de fax: 021/410.03.48, cu plata ramburs, inclusiv taxe poştale.