Proiectul Codului de procedura fiscala
Având în vedere proiectul Codului de procedură fiscală aprobat de Guvern în ședința din 25.03.2015, aflat, în prezent, în procedură parlamentară mai mulți auditori financiari, persoane fizice și firme de audit au sesizat Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) cu privire la prevederile  art. 62 din proiectul menționat, formulând un apel care să ducă la deschiderea unor discuții în cadrul comisiilor de specialitate ale celor două camere ale Parlamentului Românie (Camera Deputaților și Senat) și la luarea unor măsuri pentru apărarea intereselor și a legitimității activității auditorilor financiari, membri ai CAFR.

Aducem la cunoștința membrilor că prevederile art. 62 din Proiectul Codului de procedură fiscală stabilesc ca obligație a persoanelor care desfășoară profesii reglementate, în mod independent precum ”auditorii financiari, consultanții fiscali, avocații, notarii publici, etc.” de a informa zilnic ANAF cu privire la operațiunile în lei sau în valută, despre care au luat cunoștință cu ocazia activității lor, a căror limită reprezintă echivalentul în lei a 5000 euro.    

Camera Auditorilor Financiari din România a întreprins deja un demers în sensul celor arătate, prin transmiterea unui Memoriu adresat Comisiei Juridice a Camerei Deputaților și Comisiei Juridice a Senatului, prin care solicită scoaterea paragrafului respectiv (clik aici).      

Asteptăm propunerile și sugestiile dumneavoastră, în calitate de membri ai CAFR.