Comunicat privind incetarea din viata a academicianului Constantin Ionete
          A încetat din viaţă academicianul Constantin IONETE

         

          A încetat din viaţă, la vârsta de 89 de ani, academicianul Constantin Ionete, economist de marcă al României, profesor universitar apreciat şi îndrăgit de generaţiile de studenţi şi doctoranzi pe care i-a pregătit cu un deosebit tact pedagogic şi talent profesional, mulţi dintre ei aflându-se în rândurile auditorilor financiari.
          A fost şi un om al cetăţii, implicându-se cu toată energia în activităţi în care înalta pregătire şi determinarea care îi erau caracteristice şi-au găsit locul şi exprimarea potrivită şi necesară.
          Spiritul său viu, deloc dispus la compromisuri în situaţiile în care presiunile de ordin politic ale vremurilor contraveneau principiilor profesiei, stă mărturie în lucrările ştiinţifice pe care le-a elaborat.
          Academicianul Constantin Ionete a fost un apropiat al Camerei Auditorilor Financiari, a luat parte la manifestările ştiinţifice ale profesiei şi, în calitate de membru al Consiliului editorial ştiinţific al revistei „Audit Financiar”, a ajutat necondiţionat colectivul redacţional, asigurând realizarea unei publicaţii performante.
          Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România îşi exprimă profundul regret pentru dispariţia distinsului colaborator academician Constantin Ionete, îşi manifestă întreaga recunoştinţă pentru tot ce a făcut pentru prestigiul economiştilor români şi transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate.

          Preşedintele Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România
          Prof. univ. dr. Horia NEAMŢU