Mesajul Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România cu ocazia "ZILEI NAȚIONALE A AUDITORULUI FINANCIAR"
ZIUA NAŢIONALĂ A AUDITORULUI FINANCIAR DIN ROMÂNIA
Mesajul Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România



          Sărbătorim, la 26 octombrie, pentru a 6-a oară de la instituire, Ziua Naţională a Auditorului Financiar din România, zi care are drept protector pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
          Profesioniştii în audit membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România întâmpină sărbătoarea din acest an cu satisfacţia progreselor considerabile pe care le-a înregistrat profesia. S-a demonstrat în mod practic faptul că în contextul evoluţiilor situaţiei economice pe plan mondial, dar şi în ţara noastră, auditorul financiar este profesionistul care poate contribui, într-o măsură semnificativă, la asanarea climatului economic şi la restabilirea încrederii în iniţiativele, măsurile oneste, pertinente de depăşire a crizei economice. Prin profesionalism, atitudine independentă şi transparentă în desfăşurarea misiunilor de audit, prin elaborarea unor rapoarte de calitate, conforme standardelor internaţionale în materie şi Codului etic al profesiei, auditorul satisface interesul public manifestat cu privire la corectitudinea afacerilor supuse evaluării sale, îndeplinind totodată şi un important rol social.
          În perioada care a trecut de la înfiinţarea sa, în anul 1999, Camera Auditorilor Financiari din România  s-a dezvoltat atât numeric dar şi calitativ, a devenit cunoscută şi respectată atât în mediul de afaceri şi în general în societatea românească, cât şi în rândul instituţiilor şi organizaţiilor profesionale din străinătate. Implicit, membrii săi, auditorii financiari, în primul rând prin seriozitatea, prestanţa şi calificarea demonstrate în îndeplinirea misiunilor de audit, precum şi prin statutul câştigat ca urmare a activităţii Camerei, au devenit profesionişti de înaltă ţinută, de nivel european, capabili să răspundă provocărilor pieţei şi exigenţei, aşteptărilor îndreptăţite ale clienţilor cărora le sunt adresate serviciile activităţii auditorilor.
          Felicitându-vă cu ocazia acestei zile, a profesiei de audit vă adresăm, dragi colegi din organizaţia noastră profesională, calde urări de sănătate şi succes în desfăşurarea activităţii dumneavoastră, precum şi pe plan personal.


Preşedinte,
Prof. univ. dr. Horia Neamţu