Florin Toma, noul Presedinte al Accountancy Europe

Vă anunțăm cu deosebită bucurie faptul că dl. Florin Toma a fost ales miercuri, 12 decembrie 2018, președinte al Accountancy Europe (Federația europeană a experților contabili) în cadrul Adunării Membrilor ce a avut loc la Bruxelles.


Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România îi adresează cele mai sincere felicitări pentru asumarea noilor sale responsabilități în mandatul 2019-2020 și pentru dăruirea și eforturile intensive în beneficiul profesiei contabile și de audit din România și din întreaga Europă.


CAFR, membru al Accountancy Europe cu drepturi depline încă din anul 2010, l-a susținut și îl susține pe Florin Toma, membru al CAFR, cu care organizația noastră are o lungă istorie de cooperare și pe care îl consideră un profesionist desăvârșit, cu o vastă experiență, un beneficiu incontestabil pentru profesia europeană. Florin este un profesionist foarte apreciat ce și-a respectat pe deplin angajamentul față de dezvoltarea serviciilor de audit național și internațional și susținerea practicienilor mici și mijlocii și alinierea la standardele și reglementările internaționale în ultimii 15 ani pentru Accountancy Europe și IFAC.


Consiliul Camerei își dorește, ca domnul Toma, din noua postură asumată, să aibă ca obiectiv îmbunătățirea legislației în domeniul auditului, în vederea eliminării problemelor care afectează profesia de auditor financiar, apărute ca urmare a transpunerii Directivei Parlamentului și a Consiliului european 2014/56/UE de modificare a Directivei 2006/43/CE privind „auditul legal al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare consolidate” în legislațiile naționale ale statelor membre, printre care și în România.

 

Dr. Ciprian Teodor Mihailescu

Președinte