Comunicat cu privire la analiza ASPAAS asupra Raportului de activitate al Consiliului CAFR pentru anul 2018
Stimați auditori,

Referitor la comunicatul ASPAAS din data de 09 aprilie 2019 privind analiza ASPAAS asupra Raportului de activitate al Consiliului CAFR pentru anul 2018, vă aducem la cunoștință faptul că, CAFR a transmis documentul în cauză, autorității de supraveghere (ASPAAS) în data de 06.03.2019.

Vă informăm asupra faptului că toate informațiile prezentate în Raportul de activitate al Consiliului CAFR pentru anul 2018 se bazează pe documente aprobate cu respectarea normelor legale în vigoare. Precizăm faptul că Raportul poate fi consultat pe site-ul web al CAFR (Click aici)

CAFR a fost, este și va fi întotdeauna transparentă cu privire la activitățile pe care le desfășoară în conformitate cu cadrul legal existent. Pe această cale, vă informăm că, în calitate de autoritate competentă conform OUG nr. 75/1999 modificată prin Legea nr. 162/2017 reglementările emise până în prezent de către CAFR au fost întotdeauna bazate pe dispozițiile legale.

Prin urmare, menționăm că suntem deschiși să oferim lămuriri și clarificări ori de câte ori se consideră că este necesar.

Cu această ocazie reiterăm, invitația adresată în repetate rânduri către ASPAAS, la un dialog inter-instituţional constructiv pentru clarificarea subiectelor aflate în divergență de opinie.

Ne dorim rezolvarea amiabilă a tuturor aspectelor față de care ASPAAS și CAFR au puncte de vedere diferite, iar în situația în care nu se va ajunge la un consens, considerăm că există instituții competente ale statului în măsură să soluționeze astfel de divergențe.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată,

Dr. Ciprian Teodor Mihăilescu
Președinte