Anunt important privind Protocolul CAFR-MFE si organizarea cursurilor
O cerinta esentiala a Protocolului incheiat intre CAFR si MFE o reprezinta faptul ca la auditarea fondurilor europene dupa data de 22 ianuarie 2014, vor putea participa numai auditorii financiari activi, membri ai CAFR, care detin calificativul A in urma inspectiilor efectuate de catre Departamentul de Monitorizare si Competenta Profesionala (care dintr-o eroare de dactilografiere a fost inscris in Protocol „categoria A”), au urmat cursurile organizate in comun de catre MFE si CAFR, au promovat testul de verificare al cunostintelor, obtinand certificatul de absolvire a cursurilor pentru auditarea operatiunilor finantate din fonduri europene.

Procedand la analizarea solicitarilor transmise de catre auditori conform acestor cerinte, CAFR a elaborat lista participantilor pentru cele doua serii, si anume 30.01.2014-02.02.2014 si 13.02.2014-16.02.2014.

De asemenea, in conformitate cu cerintele protocolului, auditorii cuprinsi in listele de participare la cele doua serii vor trebui sa completeze formularul (descarcati aici) pe care il vor depune in prima zi de curs (30.01, respectiv 13.02). 

Avand in vedere numarul mare de solicitari privind participarea la cursul pentru auditarea proiectelor finantate din fonduri europene, conducerea Camerei Auditorilor Financiari din Romania a decis suplimentarea locurilor pentru  primele doua serii de curs, de la 150 la 300 de locuri. De aceea, s-a schimbat locatia, iar cursurile vor avea loc la Academia de Studii Economice (ASE), Bucuresti. 

Precizam ca este prevazuta si o a treia perioada de cursuri 27.02-02.03.2014 (Seria III). Pe masura indeplinirii de catre auditorii financiari a cerintelor prevazute in Protocol si a solicitarilor formulate de catre acestia, CAFR va organiza si alte serii de pregatire in vederea obtinerii certificatului de absolvire a cursurilor pentru auditarea fondurilor europene.