Echivalarea testului de acces la stagiu în activitatea de audit financiar cu titul științific de doctor obținut în domeniul ”contabilitate”

Potrivit prevederilor Hotararii nr. 5/04.02.2013 persoanele care au obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul “contabilităţii” pot solicita:
- echivalarea testului de acces la stagiu şi
- echivalarea vechimii în domeniul financiar-contabil

Persoanele care dețin titlul științific de doctor obținut în domeniul ”contabilitătii” și care doresc exceptarea de la testul de verificare a cunoştinţelor în domeniul financiar – contabil pentru accesul la stagiu şi reducerea vechimii în domeniul financiar-contabil vor depune la sediul Camerei din Bucureşti, Str. Sirenelor, nr. 67-69, Sector 5,  sau la sediul reprezentantelor CAFR din Iaşi, Braşov, Cluj si Timisoara, un dosar care va cuprinde următoarele documente:
a) cerere de exceptare de la testul de acces la stagiu (click aici);
b) copie de pe actul de identitate;
c) copie legalizată a diplomei de doctor, acreditată IOSUD, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, sau adeverinţă în original, în cazul în care diploma
nu a fost eliberată;
d) certificat de cazier judiciar în perioada de valabilitate;
e) dovada achitării taxei pentru echivalarea testului de acces la stagiu, stabilită prin norme ale Camerei.

Taxa pentru echivalarea testului de acces la stagiu/vechimii in domeniul financiar-contabil, conform prevederilor existente în ceea ce priveste echivalarea şi înscrierea la stagiu în activitatea de audit financiar este 500 RON.
Taxa se poate achita prin bancă (Banca: BCR Sucursala Libertăţii; IBAN: RO09 RNCB 0069 0076 6442 0001; Cod fiscal: 12 13 70 45; Banca: ING; IBAN: RO84 INGB 0001 0081 8692 8910) sau la casieria de la sediul Camerei.
Taxa se achita la momentul depunerii dosarului pentru echivalarea testului de acces la stagiu/vechimii in domeniul financiar-contabil. În caz de respingere a dosarului de echivalare a testului de acces la stagiu/vechimii in domeniul financiar-contabil, se va restitui 50% din suma achitată.

Persoanele a căror cerere a fost acceptata ca urmare a deciziei Biroului permanent se vor regăsi pe lista publicata pe site-ul Camerei și se vor putea înscrie la stagiu, în perioadele:
- aprilie-mai a anului în care li s-a echivalat testul de acces/vechimea in domeniul financiar-contabil;
- aprilie-mai a anului următor echivalării, pentru persoanele aprobate după 01 iunie.

Lista candidaţilor cuprinzând persoanele care au obţinut titulul ştiinţific de doctor în domeniul “contabilităţii” aprobaţi în şedinţele Biroului Permanent ale C.A.F.R.