Numirea dnei Carmen Mataragiu, membru al Consiliului Camerei, în Comitetul pentru Naţiuni în Curs de Dezvoltare al IFAC

În calitatea sa de membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Contabililor, în luna aprilie 2009, Camera Auditorilor Financiari din România a înaintat propunerile sale de nominalizări în comitetele şi consiliile IFAC.
Procesul de numire a membrilor individuali în consilii şi comitete este un proces complex, gestionat de Comitetul pentru Nominalizări din cadrul IFAC. 
Printr-o scrisoare semnată de directorul executiv al IFAC, Ian Ball, Camera a fost anunţată că, în urma analizei, Comitetul pentru Nominalizări a recomandat numirea dnei. Carmen Mataragiu în Comitetul pentru Naţiuni în Curs de Dezvoltare. Această recomandare a fost aprobată de Board-ul IFAC.
În scrisoarea sa, dl. Ian Ball apreciază că „succesul permanent al IFAC este posibil doar datorită angajamentului puternic manifestat de toate organismele sale membre” şi a adresat totodată mulţumiri Camerei Auditorilor Financiari din România pentru sprijinul pe care îl acordă Federaţiei Internaţionale a Contabililor.

                                                 
Comitetul pentru Naţiuni în Curs de Dezvoltare din cadrul IFAC sprijină dezvoltarea profesiei contabile în toate regiunile lumii. Acest Comitet reprezintă interesele aferente dezvoltării profesiei, furnizează îndrumări şi alte resurse în vederea îndeplinirii obiectivelor şi caută asistenţă în vederea dezvoltării din partea donatorilor şi sponsorilor în vederea întăririi profesiei contabile în ţările în curs de dezvoltare.

Cu începere de la 1 ianuarie 2011, Comitetul pentru Naţiuni în Curs de Dezvoltare şi-a schimbat titulatura în Comitetul pentru Dezvoltarea Organismelor Profesionale de Contabilitate. Argumentul modificării denumirii constă în accentuarea eforturilor acestui comitet în domeniul dezvoltării şi consolidării organismelor profesionale de contabilitate din întreaga lume, astfel încât acestea să poată acţiona drept “centre de excelenţă” în ţările şi regiunile în care activează, contribuind la întărirea performanţei sectorului public şi privat, la creşterea economică şi la progresul social.