UN NOU PREȘEDINTE IFAC
IFAC NUMEȘTE UN NOU PREȘEDINTE, DR. IN-KI JOO DIN REPUBLICA COREEA
 
Un nou vicepreședinte, noi membri ai consiliului de administrație și o nouă organizație membră


 
(Sydney, Noiembrie 2, 2018) – Astăzi IFAC (Federația Internațională a Contabililor), vocea profesiei contabile globale, a anunțat alegerea în funcția de președinte a doctorului In-Ki Joo din Republica Coreea. Dr. Joo va avea un mandat de doi ani până în noiembrie 2020, și a avut calitatea de președinte adjunct al IFAC din noiembrie 2016.

O voce academică importantă în contabilitate, dr. Joo este profesor emerit de contabilitate la Universitatea Yonsei School of Business.

Angajamentul Dr. Joo de a sluji și de a reprezenta profesia este evident în rolurile sale de conducere variate și profunde, inclusiv în Consiliul de conducere al LG Electronics și al Institutului coreean al experților contabili autorizați. De-a lungul carierei sale, dr. Joo a deținut, de asemenea, poziții de conducere de vârf la Confederația Contabililor din Asia și Pacific, Asociația Coreeană de Contabilitate, Societatea Academică Coreeană de Administrare a Afacerilor și Academia Coreeană de Etică în Afaceri.

“Cred cu tărie în potențialul profesiei de a susține creșterea și stabilitatea organizațiilor, a piețelor financiare și a progresului economic global ", a spus Dr. Joo. "Sunt onorat și energizat să conduc IFAC în această perioadă de mare schimbare și oportunitate pentru profesia noastră. În special, aștept cu nerăbdare să mă concentrez asupra unei profesii pregătite pentru viitor, care să valorifice forța platformelor sale educaționale și angajamentul față de etică ".

De asemenea, IFAC a anunțat alegerea lui Alan Johnson în calitate de vicepreședinte. Cele mai mult de trei decenii în sectorul public și privat al profesiei ale Dlui Johnson includ o recrutare recentă în calitate de Director neexecutiv și președinte al Comitetului de Audit și Risc de la Departamentul pentru Dezvoltare Internațională (DFID) din Marea Britanie.

Noi membri ai consiliului de administrație au fost aleși

Consiliul IFAC a ales cinci membri noi în Consiliul IFAC, care se întinde pe patru continente:

  • Magrét Pétursdóttir din Islanda, nominalizată de Nordic Federation of Public Accountants (NRF)
  • Christine Ramon din Africa de Sud, nominalizată de South African Institute of Chartered Accountants (SAICA)
  • Jiahua Tang din China, nominalizat de Chinese Institute of Certified Public Accountants (CICPA)
  • Ayse Ariak Tunaboylu din Turcia, nominalizată de Expert Accountants Association of Turkey (EAAT)/ Union of Chambers of Certified Public Accountants of Turkey (TURMOB)
  • Lisa Padmore din Barbados, nominalizată de Institute of Chartered Accountants of Barbados (ICAB)

IFAC are o nouă organizație membră
IFAC este încântat să anunțe faptul că Asociația Contabililor din Republica Letonia (AARL) este cea mai nouă organizație membră, sponsorizată de Asociația auditorilor autorizați din Letonia.

Înființată în 1994, cu scopul de a certifica și de a îmbunătăți abilitățile profesionale ale contabililor, AARL a demonstrat progrese importante de la admiterea în calitate de asociat IFAC în 2013, în special în domeniul adoptarii standardelor internaționale.

Despre IFAC
IFAC este organizația globală a profesiei contabile dedicată servirii interesului public prin consolidarea profesiei și contribuția la dezvoltarea economiilor internaționale puternice. IFAC este alcătuit din peste 175 de membri și asociați în mai mult de 130 de țări și jurisdicții, reprezentând aproape 3 milioane de contabili în firme individuale, educație, servicii guvernamentale, industrie și comerț.