Participarea Camerei Auditorilor Financiari din România la Adunarea Generală a FEE, Bruxelles, 16 decembrie 2010

La data de 16 decembrie 2010, o delegaţie a Camerei Auditorilor Financiari din România, compusă din Ion Mihăilescu, preşedinte, Horia Neamţu, vice-preşedinte, Maria Manolescu, vice-preşedinte, Marius Burduşel, director executiv şi Adriana Coşa, şef birou relaţii internaţionale, au participat la Adunarea Generală a FEE, de la Bruxelles, Belgia.

 

Adunarea Generală a fost precedată, în prima parte a zilei de o conferinţă dedicată aşteptărilor pe care părţile interesate le au de la auditorii statutari. Printre vorbitorii de marcă la această conferinţă s-au numărat Göran Tidström, preşedinte IFAC şi Jonathan Faull, Direcţia Generală Piaţa Internă şi Servicii a Comisiei Europene.

 

În după-amiaza zilei de 16 decembrie, a avut loc Adunarea Generală FEE, în cadrul căreia Camera Auditorilor Financiari din România şi Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România au fost acceptate ca membri cu drepturi depline ai acestei federaţii.

 

O dată cu acceptarea celor două organisme profesionale din România ca membre FEE, Federaţia Experţilor Contabili Europeni (FEE) reuneşte 45 de membri, organizaţii profesionale, cumulând peste 600.000 de contabili. Sunt reprezentate, în acest organism, 32 de ţări europene, din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.