Conferinţa regională ICAEW - CECCAR, Sinaia, 26-27 ianuarie 2012
Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România, Prof. univ. dr. Horia Neamţu, a luat parte la Conferinţa regională comună a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) şi a Institutului Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor (ICAEW), organizată la Sinaia, în perioada 26-27 ianuarie 2012.

Lucrările conferinţei au fost structurate în patru sesiuni, dedicate structurii şi direcţiei strategice a profesiei; reglementării profesiei; educaţiei şi formării; serviciilor tehnice şi altor servicii oferite membrilor de către organismele profesionale.

Preşedintele CAFR a susţinut o prezentare în cadrul sesiunii dedicate reglementării profesiei, cu tema „Noile propuneri ale Comisiei Europene privind politica de audit”. Intervenţia sa a tratat, pe scurt, pachetul legislativ de măsuri privind auditul, publicate de Comisie la 30 noiembrie 2011, insistând asupra noilor provocări pentru organismele profesionale şi prezentând sistemul de asigurare al calităţii derulat şi implementat de CAFR - ca exemplu de activitate desfăşurată în prezent de organismul profesional şi supravegheat de organismul de supraveghere, care pentru viitor se propune să devină o sarcină integrală a organismului de supraveghere.

Această conferinţă regională a reunit personalităţi de marcă precum André Kilesse- preşedinte adjunct al Federaţiei Internaţionale a Contabililor (FEE) şi Gary Pflugrath- director adjunct, Politici Publice şi Reglementare, Federaţia Internaţională a Contabililor (IFAC), alături de reprezentanţi ai organismelor profesionale din Marea Britanie, România, Belgia, Polonia, Ungaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Bulgaria, Turcia şi Grecia.