Sedinţa Consiliului Federaţiei Europene a Contabililor (FEE)

Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania, prof.univ.dr. Horia Neamţu, a luat parte la lucrările Consiliului FEE, desfăşurate în perioada 20-21 iunie 2012, la Bruxelles.

Printre punctele de dezbatere, un loc aparte a fost alocat noilor propuneri legislative ale Comisiei Europene care vor afecta politica de audit, la nivelul Uniunii Europene (noul regulament care va reglementa entităţile de interes public şi noua propunere de amendare a directivei 43/2006/CE privind auditul statutar). Reprezentanţii organismelor membre în Consiliu au prezentat opiniile şi recomandările proprii cu privire la noile schimbări.

S-a discutat şi despre guvernanţa FEE, supunându-se dezbaterii noul Regulement intern şi noua Constituţie a federaţiei. În cadrul acestei şedinţe au fost prezentate şi nominalizările pentru funcţia de preşedinte şi preşedinte adjunct al FEE, care îşi vor începe mandatul în urma votului exprimat cu ocazia Adunării Generale din decembrie 2012. André Kilesse, din partea Institutului Revizorilor de Întreprinderi din Belgia, în prezent preşedinte adjunct al FEE, a fost propus să ocupe funcţia de preşedinte.

De asemenea, au fost aprobate situaţiile financiare aferente anului 2011 şi s-au trecut în revistă manifestările profesionale care vor avea loc până la sfârşitul anului, mai ales că în luna decembrie 2012 se vor aniversa 25 de ani de la înfiinţarea FEE.