Participarea CAFR la Consiliul anual IFAC, 14-15 noiembrie 2012
În perioada 14-15 noiembrie 2012 a avut loc, la Cape Town, Africa de Sud, Consiliul anual al Federaţiei Internaţionale a Contabililor, IFAC, la care Camera Auditorilor Financiari din România membru cu drepturi depline al acestei prestigioase organizaţii internaţionale a profesiei, a fost reprezentată de preşedintele său, prof. univ. dr. Horia Neamţu. 

Cu începere din noiembrie 2012, preşedintele adjunct al IFAC, Warren Allen, din Noua Zeelandă, a fost ales preşedinte, pentru un mandat de doi ani, ce va lua sfârşit în noiembrie 2014. Warren Allen a fost membru al Board-ului IFAC timp de 6 ani, fiind ales preşedinte adjunct în 2010, calitate în care a fost preşedinte al Comitetului de Planificare şi Finanţe. Este director executiv şi partener pensionat al Ernst & Young Noua Zeelandă şi fost preşedinte al Institutului Contabililor Autorizaţi din Noua Zeelandă. A făcut parte din Comitetul de Educaţie al IFAC (în prezent Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Educaţie, IAESB) timp de peste 10 ani, fiind preşedintele acestuia între 1998-2004.

Consiliul IFAC a aprobat numirea Oliviei Kirtley, din Statele Unite, în poziţia de preşedinte adjunct, pentru un mandat de doi ani, preluând, totodată, funcţia de preşedinte al Comitetului de Planificare şi Finanţe. Ea face parte din Board-ul IFAC din 2007, prezidând Comitetul de Guvernanţă şi Audit. Dna. Kirtley este director non-executiv al US Bancorp, Papa John’s International Inc. şi ResCare Inc. A fost, de asemenea, preşedinte al Institutului Contabililor Publici Autorizaţi din America (AICPA) şi al Consiliului de Examinare AICPA.

În urma şedinţei din acest an, doi membri asociaţi au obţinut calitatea de membri cu drepturi depline: Asociaţia Tehnicienilor Contabili din Marea Britanie şi Institutul Contabililor Publici Autorizaţi din Mongolia, iar 6 organisme profesionale au fost votate drept membri asociaţi: Institutul Contabililor Autorizaţi din Albania, Asociaţia Naţională a Contabililor din Nigeria, Institutul Auditorilor Profesionişti din Rusia, Ordinul Naţional al Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Togo, Institutul Contabililor Publici Autorizaţi din Ruanda şi Ordinul Contabililor Autorizaţi din Portugalia.