Participarea CAFR la conferinţa internațională

În perioada 11-12 septembrie 2013 prof. univ. dr. Horia Neamțu, președintele Camerei Auditorilor Financiari din România, a participat la lucrările conferinței internaționale Accounting and Audit Convergence, organizată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

La acest eveniment științific – la care Camera Auditorilor Financiari din România a avut calitatea de partener principal –  au participat cercetători și cadre didactice de prestigiu din mari centre universitare din lume: Waine Landsman - University of North Carolina Chapel Hill, Mary Barth - Standford University, Bengona Giner- University of Valencia, Alfred Wagenhofer - University of Graz,  John Cristensen - University of Southerm(Denmark), David Alexander - University of Birmingham, Recep Pakdemir - Instanbul University, dar și practicieni din organizaţii şi societăți profesionale din România și din cadrul Băncii Naționale a României.  Secțiunile acestei conferințe au fost dedicate exclusiv profesiei contabile, temele abordate referindu-se la raportări financiare, contabilitate managerială, audit, analiză financiară, guvernanță corporativă și fiscalitate.

Intervențiile prof. univ. dr. Horia Neamțu în cadrul Conferinţei au fost centrate pe problematica implementării IFRS în România, dar și pe aspecte de actualitate ale profesiei contabile şi de audit la nivel național și european, care suscită vii discuții și controverse. În acest context, preşedintele Horia Neamțu a  subliniat necesitatea interconectării mai strânse dintre învățământul universitar de profil și CAFR,  în permanentă legătură, prin membrii săi, cu cerințele existente pe piața muncii.

 De asemenea, Camera Auditorilor Financiari din România acordă o atenție deosebită deopotrivă, practicii și cercetării în profesia contabilă şi de audit. Colaborarea cu Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor se înscrie pe un trend ascendent, constituind un exemplu de sprijin reciproc în relaţia dintre mediul universitar și cel profesional.