Ziua Profesiilor Liberale din România

Ziua Profesiilor Liberale din România

Uniunea Profesiilor Liberale din România a organizat, la 5 noiembrie 2013, a VI-a ediție a Conferinței „Ziua Profesiilor Liberale din Romania”, cu tema „Condiţia profesionistului liberal în societatea românească – perspectiva asociaţiilor membre”. Au participat reprezentați ai asociațiilor membre ale Uniunii, ai autorităților locale și ai altor organizații relevante, printre care şi un grup de auditori financiari din cadrul CAFR, organizaţie membră a UPLR.

În deschiderea lucrărilor, prof. univ. dr. Horia Neamțu, președintele în exercițiu al UPLR și președinte al Camerei Auditorilor Financiari din România, a relevat importanța acestei Conferințe care are menirea de a crea un cadru adecvat pentru realizarea unei colaborări care se înscrie în noua noţiune de interprofesionalism lansată recent de Consiliul European al Profesiilor Liberale – CEPLIS, care va avea cu siguranţă un impact pozitiv privind calitatea şi eficienţa serviciilor furnizate. Noul statut pe care profesiile liberale îl au, de membru cu drepturi depline al Consiliului Economic şi Social, va crea o bună oportunitate  pentru profesiile liberale de a participa la dialogul social organizat în România şi la perfecţionarea cadrului legislativ general, care să conducă la progres în toate domeniile de activitate.

În continuare, reprezentanți ai organizațiilor profesionale din UPLR au susţinut prezentări legate de tematica Conferinţei, în care au fost evidenţiate o serie de activităţi şi măsuri întreprinse care asigură prezentul şi viitorul profesiilor liberale.