Camera Auditorilor Financiari din România – reprezentată în Comitetul pentru Dezvoltarea Organizaţiilor Profesionale Contabile (PAODC) din cadrul Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC)
La propunerea Comitetului de nominalizare din cadrul Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC) şi cu aprobarea Consiliului IFAC, începând cu 1 ianuarie 2016, dr. Clemente Kiss, vicepreşedinte al Consiliului CAFR, a fost ales membru al Comitetului pentru Dezvoltarea Organizaţiilor Profesionale Contabile/ Professional Accountancy Organization Development Committee (PAODC) din cadrul Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC), pentru o perioadă de trei ani.
Recomandarea Comitetului de nominalizare si votul Consiliului IFAC pentru această numire reprezinta rezultatul muncii şi a contribuţiei de valoare a reprezentantului Camerei Auditorilor Financiari din România în cadrul activităţilor desfăşurate de către această organizaţie profesională. Îl felicităm şi îi dorim mult succes în continuare colegului nostru, Clemente Kiss!
Federaţia Internaţională a Contabililor (IFAC) este organizatia globala pentru profesia contabila dedicata servirii interesului public prin consolidarea profesiei si contributia la dezvoltarea de economii internationale puternice. Comitetul pentru Dezvoltarea Organizaţiilor Profesionale Contabile/ Professional Accountancy Organization Development Committee (PAODC) din cadrul Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC) are scopul de a promova şi de a facilita consolidarea organizaţiilor profesionale contabile, organizaţii a căror activitate serveşte interesul public.
De asemenea, PAODC are rolul de a sprijini organizaţiile profesionale - membre ale IFAC, precum şi pe cele care aspiră la statutul de membru IFAC, asigură informări specifice activităţii profesiei contabile pentru organizaţiile membre pe plan internaţional, coordonează şi facilitează schimbul de informaţii relevante şi exemple de bune practici între organizaţiile profesionale contabile.
Totodată, stabileşte parteneriate sau alte legături cu comunitatea donatorilor, a guvernelor şi a altor părţi interesate de dezvoltarea economică cu accent pe contribuţia organizaţiilor profesionale pentru dezvoltarea, creşterea transparenţei şi a responsabilităţii organismelor profesionale din economiile emergente.
PAODC poate emite publicaţii precum: Ghid de bune practici – care prezintă metode recomandate şi/sau practici, inclusiv pe cele recunoscute în prezent ca „cele mai bune practici”; Lucrări de informare – care oferă o investigaţie detaliată într-un anumit subiect privind profesia contabilă; Documente de consultare – care promovează discuţii sau dezbateri privind aspecte care influenţează profesia contabilă; Rapoarte speciale – care tratează subiecte unice de interes pentru părţile implicate în dezvoltarea profesiei contabile.