Comunicat de presă - Federația Europeană a Experților Contabili încurajează statele membre să aplice în mod consecvent noile reguli de audit

Astăzi FEE a emis un comunicat de presă cu privire la implementarea Directivei Europene, stadiul implementării în țările membre și îndemnul la aplicarea consecventă a noilor reguli de audit.

Din data de 17 iunie 2016 noile norme ale UE privind auditul statutar devin aplicabile . Având în vedere că normele privind auditul entităților de interes public au efect imediat și cele pentru alte sisteme de audit necesită transpunere , statele membre au fost nevoite să -și adapteze legislația . Luarea de poziție menționează faptul că "Este important ca statele membre să pună în aplicare legislația de audit în același mod . Un mediu concurențial echitabil este critic pentru întreprinderile europene . UE trebuie să se concentreze asupra locurilor de muncă , a creșterii economice și a investițiilor , astfel încât țările ar trebui să evite un cadru de reglementare complex, care adaugă costuri și lipsă de eficiență. "


Pentru a informa asupra acestui proces , FEE a analizat ce au decis statele membre cu privire la opțiunile -cheie pentru punerea în aplicare. Vă rugăm să consultați site-ul .

Pentru mai multe informații cu privire la activitatea Federației cu privire la acest subiect, puteți vedea o prezentare generală a publicațiilor privind reforma de audit aici .