Conferinţa de lansare a „Zilei profesiei Liberale din România”

Conferinţa de lansare a „Zilei profesiei Liberale din România”

La invitaţia  UPLR a avut loc la Hotelul Intercontinental Bucureşti în ziua de 5 noiembrie 2008, Conferinţa de lansare a „Zilei profesiei Liberale din România” , din partea camerei a participat o delegaţie de şapte persoane condusă de domnul Preşedinte Prof. Univ. dr. Ion Mihăilescu.

Programul conferinţei a fost structurat pe trei secţiuni:

   - În cadrul primei secţiuni au avut loc succinte prezentări ale asociaţiilor de profesii liberale susţinute de către preşedinţii acestora, moderator fiind Prof. Univ. dr. Ion Anghel, preşedintele UPLR.
 Domnul  Prof. Univ. dr. Ion Mihăilescu în mesajul său a menţionat că printre primii membri fondatori ai UPLR este şi Camera Auditorilor Financiari din România,  prezentând activitatea desfăşurată de către auditori financiari în cadrul camerei, programele de pregătire profesională, precum şi programele de acces ale stagiarilor la profesie de auditor. Au fost făcute referiri legate de transpunerea în România a Directivei 2006/43/CE, fiind adoptată Ordonanţa de Urgenţă nr. 90/2008  privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare consolidate.

  De asemenea au fost evidenţiate eforturile întreprinse de organismul nostru profesional pentru afirmare internaţională, concretizate în obţinerea calităţii de membru cu drepturi depline al FIDEE ( Federaţia Internaţională a Experţilor Contabili Francofoni), fiind în faza de finalizare procedura de obţinere  a calităţii de membru deplin al IFAC ( Federaţia Internaţională a Contabililor).

  - În cadrul celei de a treia secţiuni dedicate „ Principalelor aspecte ale codurilor etice şi deontologice ale asociaţiilor profesionale din România. Elaborarea codului de conduită la nivel european şi naţional”, domnul Emil Culda, vicepreşedinte al Camerei Auditorilor Financiari din România, a prezentat tema legată de „Conduita şi independenţa auditului